Saturday, March 7, 2009

Ini Yang Dikatakan Pembela Melayu ???

Betul kata Tun Mahathir..."Melayu Mudah Lupa". Ini la orang nya. Terpekik terlolong ke sana sini suruh Tan Sri Khalis letak jawatan sebab kes lembu dan Lexus. Zaman meke jadi MB dulu lagi teruk rasuah nya. Berjuta-juta meke kaut masuk poket. Tak cukup meke mencekik duit rakyat, rumah setinggan melayu meke robohkan. Alasan nya pembangunan. Lepas tu sekarang bila dah tak ada kuasa baru le meke terpekik-pekik nak bela nasib orang melayu. Apa kejadah nya meke ni. Bangang betul. Rakyat tak lupa apa yang meke dah buat pada dema. Deme ingat sampai ke mati betapa zalim nya pemimpin melayu bernama Khir Toyo @ Mat Tempe.

Suka merobohkan rumah setinggan yang majoriti nya didiami orang melayu.


2 hari sebelum umat Islam menyambut Ramadhan iaitu pada 11 September 2007, kerajaan Selangor di bawah pimpinan menunjukkan 'belang'nya dengan merobohkan rumah rakyat di Jalan Hospital, Sg Buloh. langsung tiada kasihan belas kepada rakyat kerana rumah yang mereka roboh antaranya dipunyai oleh orang-orang tua bekas pesakit kusta dan lain-lain. mana ke pergi nya akal Khir Toyo sebagai pemimpin Melayu masa tu?
Kg Rimba Jaya mencari saksi karakusan Khir Toyo yang dibantu oleh macai-macai nya menjahanamkan melayu. Penduduk Kg Rimba Jaya yang 80 % penduduk nya melayu dan merupakan penyokong kuat Umno pun di telan si Mat Tempe.. Sokong le lagi kome..sokong..
Rumah dirobohkan dengan zalim seolah-olah mereka menggunakan undang-undang rimba tanpa budi bicara.
Khir Toyo pun laung "HIDUP MELAYU" !!!!!!


Dan yang paling dasyat masa zaman Khir Toyo berani merobohkan surau di Kg Berembang. Ni ke pembela melayu? ni nama nya haram jadah celaka. Lokasi kat Kg Berembang. Bukan setakat surau, rumah orang melayu pun dirobohkan.Syabas Khir Toyo berjaya merobohkan sebuah rumah allah

Pemimpin macam ni nak diangkat jadi pembela melayu? kepala otak dia.....

No comments: