Thursday, April 2, 2009

Perarakan macam General


Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menghadiri majlis perpisahan di Kementerian Pertahanan.

Bantal cap gajah dudukhaha, entry kali ni aku tulis pasal kreatifnya aku.

Jika ada tetamu yang datang ke rumah/bilik andauntuk menumpang tidur, atas alasan dimarah si isteri, dah lewat sangat nak balik rumah, takut dan sebagainya, tentu tak ada bantal lebih untuk tetamu...

Biasalah kan, rumah/bilik orang bujang.

tapi korang boleh buat sendiri bantal untuk tetamu, bergantung dengan bilangan kain pelikat dan pakaian korang.

mula2:
kumpulkan semua baju yang ada, tak kira yang dah dibasuh atau yang ada dalam almari.
sediakan sehelai kain pelikat untuk dijadikan sarung bantal. Aku guna kain cap kenari, tapi yang famous adalah cap gajah duduk, gajah berdiri dan bukan gajah...hahaha


masukkan semua baju tadi ke dalam kain tersebut, quantiti baju ikut ketebalan bantal. kalau nak selesa lagi letak baju mahal2. jangan letak seluar dalam, boxer dan seluar jeans, sebab akan menyebabkan tidur anda tidak selesa, lagi2 bau yang tidak menyenangkan.lipat elok2, kemaskan lipatan.keadaan hampir siap.dah nak selesai ni.Bah, jadi lah bantal buatan tangan sementara anda. memang sedap jugak tidur guna bantal tu.
Selamat mencuba!

larangan sebut altantuya mungkin ditarik balik?

Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan menyifatkan syarat yang dikenakan Ketua Polis Taiping untuk tidak membenarkan kes Altantuya disebut dalam sebarang ceramah politik di Bukit Gantang adalah kesilapan ketua polis daerah itu.

Beliau mengulas soalan wartawan mengapa syarat permit untuk mengadakan ceramah dikhususkan kepada kes Altantuya.

"Itu kesilapan yang telah dibuat oleh ketua polis daerah (Taiping), kita tak boleh sebut apa-apa specific cases," kata Musa.

"I am not against any political party, everybody is free to speak anything but then there are laws you have to follow, so follow the the law...," tambahnya.

Siti Nurhaliza kunjungi Nik Aziz

Dipetik dari siasahdaily.com

Pertemuan yang diadakan di Pejabat Menteri Besar yang berlangsung kira-kira setengah jam itu turut dihadiri suaminya, Datuk Seri Khalid Jiwa atau lebih dikenali dengan panggilan ‘Datuk K’.

Thursday, April 2, 2009 Siti Nurhaliza kunjungi Nik Aziz

Salmah Mat Husain
Foto: Rizal Tahir

KOTA BHARU, 2 April: Penyanyi nombor satu Negara, Datuk Siti Nurhaliza Taruddin hari ini mengadakan kunjungan hormat ke atas Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Pertemuan yang diadakan di Pejabat Menteri Besar yang berlangsung kira-kira setengah jam itu turut dihadiri suaminya, Datuk Seri Khalid Jiwa atau lebih dikenali dengan panggilan ‘Datuk K’.

Siti Nurhaliza yang lebih mesra dengan panggilan ‘Siti’ mengambil peluang bertemu dengan Tuan Guru sempena dengan persembahannya di negeri itu sempena keputeraan Sultan Kelantan, Sultan Ismail Petra yang ke-59 di sebuah hotel malam tadi.

Sempena dengan kunjungan julungkali itu, Siti Nurhaliza turut menyampaikan cenderahatinya buat Tuan Guru dan begitu juga Tuan Guru turut menyampaikan cenderahati kepada pasangan suami isteri itu.

create your own Tshirt

Jenis kematian tertinggi di malaysia

Gambar salah satu kemalangan maut di Malaysia...BERHATI-HATILAH DI JALAN RAYA, INGATLAH ORANG TERSAYANG!

Najib Razak and the Ghost of Altantuya

skandal Najib Althantuya

kutukan orang korea...dari 코리아 타임스