Friday, April 3, 2009

UPDATED:susulan kenyataan PM Baru

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/mutakhirPix/bebasharini.jpg
Berikut adalah senarai 13 tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang dibebaskan serta merta seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini:

1. Pakana Selama

2. Amir Hussain

3. Sundaraj Vijay

4. San Khaing

5. R.Kenghadharan

6. V.Ganabatirau

7. Wan Amin Wan Hamat

8. A. Artas A. Burhanuddin

9. Francis Indanan

10. Mohd Nazri Dollah

11. Mohd Arasad Patangari

12. Idris Lanama

13. Binsali Omar

Pas sambut baik tarik larangan penerbitan akhbar

KUALA LUMPUR: Pas menyifatkan keputusan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menarik balik larangan penerbitan sementara dua akhbar, Harakah dan Suara Keadilan sebagai petanda yang mampu menyuburkan semangat demokrasi di negara ini.

Ketua Pemuda Pas Pusat, Sallahuddin Ayob, berkata langkah menarik balik larangan itu dilihat mengembalikan kepada yang hak yang sememangnya diberikan sebelum ini serta ia sememangya sepatut dilakukan oleh Najib yang baru memegang jawatan itu.

"Adalah diharapkan jika Perdana Menteri ingin menyuburkan lagi semangat demokrasi yang mungkin menjadi perkara yang dilakukan hari ini, kita berharap supaya akhbar rasmi Pas, Harakah dan akhbar rasmi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Suara Keadilan diberikan permit harian," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Lambaian akhir Bapa Perubahan Malaysia

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/mutakhirPix/lambaipaklah.jpghttp://www.bharian.com.my/Current_News/BH/mutakhirPix/pmgerak.jpg

virus2 cinta

http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/5470117/2/istockphoto_5470117-computer-virus-warning.jpg

City Link: Download Jambanmu Romover

Tanda-tanda PC Anda Dijangkiti Virus Ini
PC anda akan jadi ’slow’ - di mana virus ni bertindak memasukkan data yang dicipta sendiri oleh virus ini ke dalam registry PC kita. Virus ini dibina dengan menggunakan perisian VB Basic v5. Ia mungkin dicipta oleh orang kita (Malaysia), berdasarkan nama virus ini.

Sekiranya dijangkiti, virus ini akan melakukan perkara-perkara berikut:

Disable Task Manager.
Disable Folder Option.
Disable Regedit.
Disable “cmd”.
JambanMu.com ‘run’ setiap kali anda ’start’ PC.
File dan Folder baru akan di-’create’ oleh virus ni seperti flash.10.exe, msconfig.com, cmd.com, jambanmu.com, ping.com, regedit.com, aweks.pikz, msn.msn dan banyak lagi.
Disable “Search”.
Slowkan PC.
Slowkan talian internet.
Merosakkan EXPLORER.EXE.
Slowkan masa nak off PC.
Jadi, bagi sesiapa yang terjumpa dengan virus ini dan menghadapi masalah yang sama, sila muat turun KillFlash1.0.exe dan ‘run’kan terus di PC yang dijangkiri virus tersebut.

Jangan risau, program ini telah di-’test’ oleh kawan saya, dan ia menjadi 100%.

TERKINI: Najib mula beri pengampunan

http://4.bp.blogspot.com/_hi0nllTBV5U/R7ZxxIGnxCI/AAAAAAAABkk/BZCNhWOQiu8/s320/Najib+Razak.jpg


Perdana Menteri yang baru, Datuk Seri Najib mengumumkan kerajaan akan menarik balik larangan penerbitan sementara bagi dua surat khabar , Harakah dan Suara Keadilan serta membebaskan 13 tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) berkuat kuasa serta-merta dalam perutusannya sebentar tadi.

Bentuk penghinaan kepada islam

http://loveandrum.com/wp-content/uploads/2009/01/burka-sexy.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_n6t2L0o8Wzc/Ry50wXXpZxI/AAAAAAAAAJI/W8hdXc9uCMo/s400/image001.jpg

Doa ketika menghadapi kecelakaan


Etika berpakaian di Kota Baru

Tahap kebimbangan politk semasa: Amat Bahaya

Episod bulan april:

BN kata : Langkah baru

Pembangkang kata : Langkah maut

BN kata : PM baru bersifat mulia

Pembangkang kata : PM baru banyak problem

BN kata : Kita akan menang di semua kerusi PRK

Pembangkang kata : Kita pun akan menang lebih bergaya.

BN kata: MCA mau TPM dari MCA

Pembangkang kata : Dah lama kami runding hal itu.

BN kata: Anwar liwat Saiful

Pembangkang kata: Najib mastermind bunuh Altantuya


Inilah sandiwara politik sekarang, dalam beberapa hari lagi makin dasyat lagi fitnah2, kenyataan2 dan kejadian2 yang lebih teruk dan besar akan berlaku.

Kepada blogger yang tidak begitu taksub pada mana2 pihak, tapis2kanlah entry2 kamu, jangan biarkan ada fitnah di blog anda..

Lagi gambar siti & datuk K lawat Nik Aziz
Najib PM keenam

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/mutakhirPix/watikah.jpghttp://www.bharian.com.my/Current_News/BH/mutakhirPix/serah.jpg


Proses peralihan kuasa kepemimpinan negara bermula semalam apabila Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menghadap Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin bagi menyerahkan surat melepaskan jawatannya dan memohon perkenan melantik Datuk Seri Najib Razak sebagai Perdana Menteri keenam.

Istiadat pelantikan dan mengangkat sumpah jawatan serta sumpah simpan rahsia di hadapan Seri Paduka akan diadakan di Istana Negara pada jam 10 pagi ini.

Majlis penyerahan nota serah tugas Perdana Menteri oleh Abdullah kepada Najib pula dijadual berlangsung di Pejabat Perdana Menteri pada jam 4 petang.

Pelantikan Najib mengulangi sejarah bapanya, Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein, yang memegang jawatan nombor satu dalam kerajaan dari 1970 hingga meninggal dunia pada 14 Januari 1976.

Beliau pernah menjadi Menteri Pendidikan (1995-1999) serta dua kali sebagai Menteri Pertahanan pada Oktober 1990 hingga April 1995 dan dari Disember 1999 sebelum berpindah ke Kementerian Kewangan pada 17 September 2008.