Tuesday, June 23, 2009

DUN sarawak dah siap!






aku belum ambik gambar real lagi..mungkin dalam minggu ini juga la...

Monday, June 22, 2009

hasil tanam 3 4 bulan



betik mmg lambat berbuah




pokok cili macam x sihat



pokok terung asam/ terung dayak...stakat hari ini sudah mengeluarkan hasil 6 biji







tomato mudahan menjadi..

Sunday, June 21, 2009

ke luar bandar

Di pertengahan jalan serian - sri aman:


sekolah rendah di luar bandar


budak sekolah menunggu mak bapak datang ambik..kira2 jam 1.40pm





budak2 ini berjalan kaki sejauh 2km dari sekolah tadi di tengah kepanasan suhu melampau ditambah lagi kenderaan yang lalu lalang dengan laju melebihi 120km/hr..mereka terdedah kepada kemalangan maut!



pemandangan dari puncak bukit begunan aka "hardcore deadliest accident places in sarawak" + anker..



Jarak perjalanan dari sri aman ke rumah aku..lebih kurang 200km dalam masa 3 jam...letih!

Monday, June 15, 2009

Saturday, June 6, 2009

Projek musim cuti

bisnes makin maju..tambah lagi mengusaha tanah2 yang dibeli menjadi ladang..

aku tengah kumpul duit nak buat rumah sendiri..kalau orang lain yang masuk bisnes ni mesti tukar kereta dulu..apa la yang ada pada kereta...nilai susut lagi ada..rumah pula?makin lama makin mahal..

ikut kewarasan pemikiran sendiri lah nak join aku ke tidak..yang penting sayap aku di sarawak dah lebar..nak tahu lebih dekat bisnes aku jalankan klik sini

di sempadan negara

hadapanku indonesia


CM pernah gambar kat sini


atas awan


villa Tun Mahathir

Tuesday, June 2, 2009

gawai di Borneo Highland resort

http://4.bp.blogspot.com/_4MTGMAHzMIs/SV9DI86v1UI/AAAAAAAAAEQ/hm9KK4fvJYE/S760/Borneo+Highland+Resort+1.jpg
http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/20/b7/98/golf-jungle-club.jpg

saja buang masa cuti kat atas ni..esok nak tengok sempadan pulak..kalau aku pandai main golf lagi best..sebab ni tempat golf