Sunday, March 22, 2009

Ery putra sanggup buat apa saja nak rasa kacak


Pelakon Ery Putra sebelum ini pernah mengaku membuat suntikan pada wajahnya untuk kelihatan lebih menarik. Lihatlah pada bahagian dagu Ery, nampak lebih menonjol.

Selain bahagian dagu, dia dikatakan turut membuat beberapa lagi suntikan

pada bahagian wajahnya selain mengambil vitamin C untuk kelihatan menarik.Bla bla bla...panjang sangat kat paper. kalau nak baca jugajk bukak la berita harian

Aku rumuskan apa yang ada kat paper:

dia cakap xda effect pun, kalau ada dia p jumpa doktor cepat2.

Dia kata ada orang buat cita dia sakit sebab suntik tu.(dah sakit janganlah nak sorok!)

Komen aku:

Mat jambu ni tak bersyukur ngn pemberian Allah. Nama ja islam, tapi x tau dah buat benda haram!

Dia rasa belum cukup kacak, sebab tu main suntik2.

Kalau kacak sangat apa kedudukan disisi tuhan?

tengok contoh orang yang jenis macam dia ni:

Nauzubillah, mintak takda orang yang aku kenal jadi macam ni sebab nak cantik/kacak. So, nama dia ni Han Mi Ok, satu masa dulu seorang selebriti korea. Sekarang orang panggil dia ni 'fan lady' lepas dia buat disasterous cosmetic surgery. Dah 15 kali dia buat 'overhaul' bedah plastik nak bagi muka dia macam asal balik. ( aku pikir xkan dapat punya). Malah dia buat inject sendiri kat rumah guna doktor underground.

Hasil nya lihatlah. Bukak mata besar2!

Ni pulak gambar waktu sebelum suntik tu:



Dan lepas dia buat pemulihan yang x terpulih (wajah kekal hingga hari ni):

Dia berani untuk bertemu dengan public nak bagi tahu bahawa bahayanya buat benda bodo macam ni. Dia insaf suda. tak nak buat lagi. nyesal macam mana pun takkan cantik macam dulu lagi. Apa yang dah terjadi kat dia biar jadi pengajaran buat umat manusia.

pikir 2 kali kalau dah sanggap nak cantik tu.

Jangan lawan benda nature. Nanti tuhan ambik camni la jadi nya.

1 comment:

encik ariff said...

aishh..
nauzubillah..